Villa Werkhof

Nieuwbouw woning te Bilthoven




Aan de rand van Werkhoven is een nieuwe woonwijk "De Werkhof" ontwikkeld. In dit plan komt woningbouw, groen en verkeersruimte tezamen op de voormalige locatie van de school De Werkhof en het daarachter gelegen gebied tot aan de Achterrijn. Het desbetreffende kavel heeft aan de achterzijde een magnifiek uitzicht op het platteland.

Een dak met een overgedimensioneerd overstek bepaalt de architectuur van de villa. Een functionele indeling zorgt voor een logische plattegrond, waar zichtlijnen door het gebouw het een belangrijk uitgangspunt vormen. Een grote overkapping aan de achterzijde maakt dat binnen en buiten vervagen.

Stucwerk, antraciet metselwerk en hout zijn de hoofdingrediŽnten voor de materialisering. Deze materialen geven de villa een eigentijdse en moderne uitstraling zonder 'koud' aan te voelen.