Lohne

Appartementencomplex te Lohne, Duistland




Gelegen aan het stationsplein in de plaats Lohne (Duitse deelstaat Nedersaksen) is een bestaand pand gesloopt ten behoeve van appartementen en kantoorruimte. In deze sterk groeiende gemeente is er veel behoefte aan luxeappartementen met parkeren op eigen terrein. Twee heldere volumes zijn van elkaar "gescheiden" door een glazen verbindingstussenstuk, waarin zich het trappenhuis bevindt. In de kelder zijn de bergingen, de technische en de recreatieve ruimtes. De boven het maaiveld getilde begane grond herbergt kantoorruimte met op de daarbovengelegen verdiepingen vijf appartementen. Het metselwerk, houten latten en beplating versterken het moderne, maar toch behoudende karakter. Donkere kozijnen zorgen ervoor dat de raamopeningen abstracte gaten worden, die schijnbaar willekeurig zijn gepositioneerd.