Respect en behoud

Renovatie van een karakteristieke woning te Groenekan




Een karakteristieke woning is gelegen in het rustieke Groenekan op een mooi groot kavel en moet volledig worden gemoderniseerd. De woning bestaat uit een hoofdgebouw, een tussenstuk, een voormalige stal en een hooischuur.

Uitgangspunt van deze modernisatie is om het hoofdgebouw te respecteren en op te knappen, het bestaande tussenstuk te slopen en de voormalige stal te behouden. De stal is aan de aan de buitenzijde afgewerkt met stucwerk. Op de begane grond van de stal zijn een berging, een woonkamer en een grote eetkeuken gerealiseerd. Onder de kap twee slaapkamers. Een gedeelte van de verdiepingsvloer is verwijderd en daardoor wordt in de woonkamer de stal volledig 'ervaren'.

De renovatie zorgt ervoor dat de woning een eigentijdse, moderne uitstraling krijgt met veel respect voor het bestaande.